Ajatuksia aamukahvin ääreltä

31.05.2024

"Ethän enää patoa, vaan vapauta. Anna kehollesi aikaa tuntea, ja sydämmellesi tilaa laskeutua! 

Sanna Wikström Hidasta elämää, Lohtukortit ahdistuneelle

*Laita silmät kiinni, huomaa tunne kehossasi: mistä merkeistä kehossasi tunnistat tunteen?

*Mikä tunne on kyseessä, osaatko nimetä tunteen?

*Kuvittele pilviä taivaalle, jokaisella pilvellä on tunteen nimi. Myös sen, mitä juuri nyt tunnet. Kuvittele, että lähetät tunteesi tuohon pilveen, se ottaa kokemuksesi vastaan.

                Kaikki tunteet saavat olla olemassa, yhtä aikaakin.

Tänä aamuna päiväni alkoi aamukahvilla näissä maisemissa. 

Syvä kiitollisuus tästä hetkestä, maisemista ja mahdollisuudesta kävellä koiran kanssa aamulenkki rauhassa ja kiireettä valtasi mieleni. Melko kliseistä voisi joku sanoa. Varmasti näin, mutta minulle totta ja todellista. Aina ei ole ollut näin ja sen vuoksi kiitollisuus on suurta. 

Pitkään elämän oravanpyörää juokseneena en ole osannut nähdä pidemmälle, en pysähtyä pieniin onnen hetkiin. Muutos on kuitenkin mahdollista, vaikka olosuhteet ja tilanteet näyttäisivät toivottomilta. 

Olen itse elävä esimerkki siitä. Tätä toivoa ja mahdollisuuksia haluan välittää myös asiakkailleni, jotka tulevat lyhytterapiaan. Uskon, että näin on myös tapahtunut ja jo päättyneet asiakassuhteet ovat tuoneet minulle varmuuden työni merkityksellisyydestä. 

Minä en kuitenkaan ole terapiassa päätähti, se on asiakas. Ja miten mahtavia, sinnikkäitä, rohkeita ihmisiä olenkaan saanut kohdata!

Muutos on mahdollista ja avaimet siihen ovat Sinulla. Terapian avulla kaivetaan ne avaimet ja keinot ja rohkeus ottaa nämä käyttöön. Lyhytterapia on toimivaa, vaikka terapiasuhde ei kestäisi kuin kymmenen tapaamiskertaa. Yksittäisiin teemoihin ja haasteisiin ehditään keskittyä jo näinkin lyhyellä aikaa. Olen nähnyt isoja muutoksia ihmisten elämässä ja se antaa myös minulle suunnattomasti voimaa jatkaa tätä työtä!

Lempeyttä ja rohkeutta päivääsi, ja muistakaa aurinkorasva!!

Susanna